E-mail ons
Spreekuur: maandag, woensdag en donderdag 19.00 - 21.00 en dinsdag en zaterdag 13.00 - 15.00
Torenstraat 138, 3311 TR Dordrecht

Onze hoofdsponsoren

Afbeelding van een wetboek met pen

Kom langs

U kunt zonder afspraak langskomen om uw vraag te stellen. Lees verder...
Afbeelding van een telefoon

Bel ons

U kunt uw vraag ook per telefoon stellen. Lees verder...
Afbeelding van een at
Afbeelding van een uitroepteken en een vraagteken

Veel gestelde vragen

De antwoorden op de meest gestelde vragen hebben wij voor u verzameld. Lees verder...
Afbeelding van een donatie

Steun de rechtswinkel

De rechtswinkel Dordrecht is volledig gratis. Uw steun wordt daarom zeer op prijs gesteld! Lees verder...

E-mail ons

FNV pleit voor handhaving subsidie Rechtswinkel

Lokaal FNV Sociaal Beleid Drechtsteden heeft een brief aan de gemeenteraad van Dordrecht geschreven naar aanleiding van het intrekken van de gemeentelijke subsidie voor de Rechtswinkel. De rechtswinkel, zo stelt de FNV, verleent gratis juridische advies aan mensen die die hulp anders niet kunnen krijgen, waardoor zij altijd het onderspit zullen delven bij conflicten met instanties en overheden. Bezorgd heeft de FNV dan ook kennis genomen van dit besluit om de subsidie aan de Rechtswinkel Dordrecht vanaf 2017 te beëindigen. Dit besluit treft met name de minst financieel draagkrachtigen onevenredig zwaar. Voor deze groep zal het daarom vrijwel onmogelijk worden om juridische bijstand in te schakelen inzake financiële geschillen en andere aanverwante zaken.

Vanuit de dienstverlening van de FNV aan de leden en anderen verwijzen wij jaarlijks vele mensen door naar de Rechtswinkel (vanwege conflicten met huur, zorg, overheid, etc.). Deze doorverwijzing wordt zeer gewaardeerd. De FNV verzoekt daarom met klem tot heroverweging van het besluit de subsidie te beëindigen.
(bron: http://www.dordrecht.net)

Bezoekadres

U kunt ons vinden aan de Torenstraat 138 te (3311 TR) Dordrecht

Onze Sponsoren

Recht in beweging

Rechtswinkel nieuws

ANBI

ANBI

Beheer website

De website www.derechtswinkel.nl is in eigendom bij de Stichting Vrienden van Rechtswinkel Dordrecht (SVRD). De SVRD beheert en exploiteert de website ten behoeve van de rechtswinkel Dordrecht. Heeft u vragen of suggesties over vermeldingen op deze website, dan kunt u contact opnemen met het bestuur van de SVRD via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..