Rechtswinkel
Spreekuur: maandag, woensdag en donderdag 19.00 - 21.00 en dinsdag en zaterdag 13.00 - 15.00
Torenstraat 138, 3311 TR Dordrecht

Corona

In verband met het corona virus houden wij tijdens onze openingstijden geen inloopspreekuur, maar houden wij alleen spreekuur per telefoon of op afspraak.

De mogelijkheid om op elk gewenst moment per e-mail of per whatsapp vragen te stellen blijft ongewijzigd. Wij proberen u binnen 24 uur te antwoorden.

Afbeelding van een wetboek met pen

Kom langs

U kunt zonder afspraak langskomen om uw vraag te stellen. Lees verder...
Afbeelding van een telefoon

Bel ons

U kunt uw vraag ook per telefoon stellen. Lees verder...
Afbeelding van een at

E-mail ons

Stel uw vraag per email. Lees verder...
Afbeelding van een uitroepteken en een vraagteken

Veel gestelde vragen

De antwoorden op de meest gestelde vragen hebben wij voor u verzameld. Lees verder...
Afbeelding van een donatie

Steun de rechtswinkel

De rechtswinkel Dordrecht is volledig gratis. Uw steun wordt daarom zeer op prijs gesteld! Lees verder...

Tijdens de raadsvergadering van 1 juli 2016 is gestemd over het plan van de Gemeente om het verstrekken van structurele subsidies aan kleine organisaties te beëindigen. Voor een tal van kleine organisaties zoals Stichting Rechtswinkel Dordrecht (de Rechtswinkel) was een positief besluit essentieel voor hun voortbestaan.

Tijdens deze vergadering werd vanuit de fracties ChristenUnie, SGP, Beter voor Dordt en D66 een motie ingediend voor behoud van de subsidie voor de Rechtswinkel. Deze werd door de gemeenteraad unaniem aangenomen. Het aannemen van de motie biedt de Stichting de mogelijkheid om haar belangrijke juridische en maatschappelijke positie in Dordrecht te behouden door zich in te zetten om rechtzoekende burgers juridische kosteloos en belangeloos bij te staan. 

De Rechtswinkel wil de gemeenteraad - en met name de fracties SP, D66, GroenLinks en Beter voor Dordt - bedanken voor het indienen van de motie en het betuigen van hun steun. Verder wil de Stichting de media, specifiek het AD, Dordt Centraal, RTV Dordrecht en De Stem van Dordt bedanken. De media hebben door het berichten over de gevolgen van het stoppen van de Rechtswinkel mede mogelijk gemaakt dat het behoudt van de subsidie op de politieke agenda terecht is gekomen.

Tenslotte wil de Rechtswinkel de Dordtse burgers bedanken voor hun steun. De petitie ‘behoud de gratis rechtshulp van de Rechtswinkel Dordrecht’ is in enkele weken ruim 2400 keer ondertekend. De Rechtswinkel ziet dit als blijk van de waarde die de Dordtse burger hecht aan de gratis rechtshulp van de Rechtswinkel .

Onze Sponsoren

ANBI

ANBI

Beheer website

De website www.derechtswinkel.nl is in eigendom bij de Stichting Vrienden van Rechtswinkel Dordrecht (SVRD). De SVRD beheert en exploiteert de website ten behoeve van de rechtswinkel Dordrecht. Heeft u vragen of suggesties over vermeldingen op deze website, dan kunt u contact opnemen met het bestuur van de SVRD via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..