Woonkostentoeslag

Wat is het doel van woonkostentoeslag?

Het kan voorkomen dat uw inkomsten plotseling dalen terwijl u geen recht heeft op huurtoeslag. Woonkostentoeslag kan dan uitkomst bieden om uw huur of hypotheek te kunnen blijven betalen. Deze vorm van bijzondere bijstand is van toepassing in geval uw inkomsten plotseling dalen door scheiding, ziekte of werkloosheid. Het is niet verreist dat u een gewone bijstandsuitkering heeft. De woonkostentoeslag wordt in beginsel toegekend voor zes maanden. Het is mogelijk dat deze termijn verlengd wordt.

Voorwaarden voor woonkostentoeslag

U komt in aanmerking voor woonkostentoeslag als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

In het geval dat u in een huurhuis woont stelt de gemeente als aanvullende voorwaarde dat u een urgentieverklaring aanvraagt. Dit doet u bij de Stichting Urgentiebepalingen Woningzoekenden Rijnmond. Indien uw aanvraag voor een urgentieverklaring afgewezen wordt kunt u in bezwaar gaan tegen deze beslissing. Wordt het bezwaar afgewezen, dan kunt naar de rechter gaan om in beroep te gaan. Dit vereist dat u een beroepschrift opstelt. Een advocaat kan u hierbij helpen.

Het is aan te raden om, in geval van afwijzing van het verzoek tot woonkostentoeslag, in bezwaar te gaan en tevens een nieuwe aanvraag in te dienen. Dit maakt de kans van slagen groter.

Wat kan Stichting Rechtswinkel Dordrecht voor u betekenen?

Heeft u behoefte aan hulp met betrekking tot uw huurrechtprocedure? Stichting Rechtswinkel Dordrecht kan u adviseren met betrekking tot de procedure. Gezien de verplichte procesvertegenwoordiging heeft u een advocaat nodig in de procedure. Wij kunnen u doorverwijzen naar een huurrecht specialist, die u goed van dienst kan zijn.

Wilt u uw situatie graag persoonlijk bespreken?

U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met Stichting Rechtswinkel Dordrecht. Onze juristen kunnen u aan de hand van een gedegen advies op weg helpen. Indien nodig, zullen wij u doorverwijzen naar een professional die u in uw situatie van dienst kan zijn. U kunt vervolgens een gratis en vrijblijvend ori├źntatiegesprek inplannen.┬á Uiteraard is onze advisering volledig gratis.

U kunt zowel telefonisch, per e-mail of via onze website contact met ons opnemen. Daarnaast bent u van harte welkom op ons inloopspreekuur.