Ontruiming

Ik word mijn woning uitgezet

Ontruiming van een woning is een ingrijpende gebeurtenis. Een verhuurder kan hiertoe niet overgaan zonder toestemming van de rechter. Daartoe moet de verhuurder de huurder dagvaarden zodat deze zich ter zitting kan verweren. De  rechter kan uitspreken dat de woning ontruimt mag worden. In dat geval laat de deurwaarder u per exploot weten op welke dag en welk tijdstip u de woning moet hebben ontruimt.

Verzet tegen ontruiming

Indien u op de zitting bent verschenen is het mogelijk binnen drie maanden in hoger beroep te gaan. Wel moet gezegd worden dat in het geval van een vonnis op tegenspraak de kans van slagen klein kan zijn.

De rechter wijst het vonnis bij verstek indien u niet op de zitting bent verschenen. U kunt nog binnen vier weken in verzet gaan tegen dit vonnis.

Is ook deze termijn verstreken dan bestaat wellicht de mogelijkheid om de gestarte procedure aan te vechten in een kort geding. Hierbij moet u zich laten vertegenwoordigen door een advocaat. Stichting De Rechtswinkel Dordrecht kan u doorverwijzen naar een advocaat die gespecialiseerd is in het huurrecht.

Wat kan Stichting Rechtswinkel Dordrecht voor u betekenen?

Heeft u behoefte aan hulp met betrekking tot uw huurrechtprocedure? Stichting Rechtswinkel Dordrecht kan u adviseren met betrekking tot de procedure. Gezien de verplichte procesvertegenwoordiging heeft u een advocaat nodig in de procedure. Wij kunnen u doorverwijzen naar een huurrecht specialist, die u goed van dienst kan zijn.

Wilt u uw situatie graag persoonlijk bespreken?

U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met Stichting Rechtswinkel Dordrecht. Onze juristen kunnen u aan de hand van een gedegen advies op weg helpen. Indien nodig, zullen wij u doorverwijzen naar een professional die u in uw situatie van dienst kan zijn. U kunt vervolgens een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek inplannen.  Uiteraard is onze advisering volledig gratis.

U kunt zowel telefonisch, per e-mail of via onze website contact met ons opnemen. Daarnaast bent u van harte welkom op ons inloopspreekuur.