Borg
Spreekuur: maandag, woensdag en donderdag 19.00 - 21.00 en dinsdag en zaterdag 13.00 - 15.00
Torenstraat 138, 3311 TR Dordrecht
Afbeelding van een wetboek met pen

Kom langs

U kunt zonder afspraak langskomen om uw vraag te stellen. Lees verder...
Afbeelding van een telefoon

Bel ons

U kunt uw vraag ook per telefoon stellen. Lees verder...
Afbeelding van een at

E-mail ons

Stel uw vraag per email. Lees verder...
Afbeelding van een uitroepteken en een vraagteken

Veel gestelde vragen

De antwoorden op de meest gestelde vragen hebben wij voor u verzameld. Lees verder...
Afbeelding van een donatie

Steun de rechtswinkel

De rechtswinkel Dordrecht is volledig gratis. Uw steun wordt daarom zeer op prijs gesteld! Lees verder...

Borg

Mijn verhuurder betaalt de borg niet terug

Van een huurder wordt verwacht dat hij de woning bij het beëindigen van huurcontract in goede staat oplevert. Van belang zijn zowel de begin- als de eindstaat van de woning. Vaak wordt tussen huurder en verhuurder een incheckrapport en een uitcheckrapport opgemaakt, waar u als huurder voor tekent.

Het kan voorkomen dat genoemde rapporten niet zijn opgesteld. In dat geval is van belang hoe lang u de woning bewoond heeft. Is de huurovereenkomst aangegaan voor 1 januari 2003 dan geldt dat de huurder moet aantonen dat de woning is verlaten in dezelfde staat als waarin deze verkeerde bij de aanvankelijke oplevering. De wetgever heeft sindsdien de positie van de huurder versterkt. Na 1 januari 2003 is het aan de verhuurder om te bewijzen dat de woning bij beëindiging van het huurcontract niet in dezelfde staat verkeert.

Wanneer mag de verhuurder de borg niet betalen?

De borgsom is bedoeld voor het geval de huurder een betalingsachterstand heeft of de woning in een dermate slechte staat oplevert, waardoor herstelwerkzaamheden noodzakelijk zijn. Het moet hier wel om substantiële herstelwerkzaamheden gaan en niet om zaken die door normale bewoning versleten of kapot gegaan zijn.

Wanneer uw verhuurder de borg niet betaald, is het aan te raden om hem een aangetekend brief te sturen met het verzoek de borg te voldoen.

Wat kan Stichting Rechtswinkel Dordrecht voor u betekenen?

Heeft u behoefte aan hulp met betrekking tot uw huurrechtprocedure? Stichting Rechtswinkel Dordrecht kan u adviseren met betrekking tot de procedure. Gezien de verplichte procesvertegenwoordiging heeft u een advocaat nodig in de procedure. Wij kunnen u doorverwijzen naar een huurrecht specialist, die u goed van dienst kan zijn.

Wilt u uw situatie graag persoonlijk bespreken?

U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met Stichting Rechtswinkel Dordrecht. Onze juristen kunnen u aan de hand van een gedegen advies op weg helpen. Indien nodig, zullen wij u doorverwijzen naar een professional die u in uw situatie van dienst kan zijn. U kunt vervolgens een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek inplannen.  Uiteraard is onze advisering volledig gratis.

U kunt zowel telefonisch, per e-mail of via onze website contact met ons opnemen. Daarnaast bent u van harte welkom op ons inloopspreekuur.

Openingstijden

De rechtswinkel Dordrecht is op de volgende tijden geopend:

Maandag : 19:00 - 21:00
Dinsdag : 19:00 - 21:00
Woensdag : 19:00 - 21:00
Donderdag : 19:00 - 21:00
Zaterdag : 13:00 - 15:00

U kunt op deze tijden langskomen zonder afspraak, of ons bellen op  078 - 613 44 58. Mocht u ons buiten de openingstijden willen bereiken, dan kunt u ons bellen en een boodschap achterlaten op ons antwoordapparaat, of een Whatsapp bericht sturen.

E-mail

ANBI

ANBI

Beheer website

De website www.derechtswinkel.nl is in eigendom bij de Stichting Vrienden van Rechtswinkel Dordrecht (SVRD). De SVRD beheert en exploiteert de website ten behoeve van de rechtswinkel Dordrecht. Heeft u vragen of suggesties over vermeldingen op deze website, dan kunt u contact opnemen met het bestuur van de SVRD via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..